I Ørskog Sparebank skal det være enkelt å være kunde. Vi legger vår stolthet i effektiv og god kundeservice. I 2021 tok det i gjennomsnitt 20 sekunder før vi svarte på telefonen :) 

I banken vår kan alle bli kunder. Vi har drevet bank i snart 170 år, og har i alle år drevet med personlig kundeoppfølging og legger sjela vår i å gi deg som kunde gode økonomiske råd. Vi driver med helhetlig økonomisk rådgivning for deg som vil samle hverdagsøkonomien, lån, sparing og forsikring hos en bank – til konkurransedyktige vilkår. Vi tar gjerne et møte med deg, enten på Sjøholt, Moa – eller vi kan avtale møte på Teams, e-post, telefon – det er opp til deg!

Slik kommer du i gang:

Lån: Vi tilbyr boliglån p.t. fra 2,25% rente (grønne boliglån). Klikk deg videre her

Banksparing: Vi tilbyr innskuddsrenter fra 1,40% på Særvilkår Premium. Les mer her

Hverdagsøkonomi:  Det er 5 enkle trinn for å komme i gang med ditt kundeforhold i Ørskog Sparebank. Kundeservice hjelper deg gjerne med bankbytte - dersom du trenger hjelp med å komme i gang med kundeforholdet og avslutte kundeforhold med tidligere bank.

  • Når du bruker «Bli kunde» løsningen i Ørskog Sparebank – får du umiddelbart tilgang til dine nye kontoer. Du kan allerede nå overføre penger du har innestående i tidligere bank, som en betaling inn til dine nye kontoer i banken.
  • For å få lønnsinngangen over til ny brukskonto i Ørskog Sparebank kan du sende mail til arbeidsgiver, logge deg på NAV eller Lånekassen for å opplyse om nytt kontonummer for utbetaling. Ikke nøl med å ta kontakt med oss for hjelp, dersom du ikke finner ut hvordan du endrer kontonummer for utbetaling.
  • Allerede en dag eller to etter kontoetablering vil du ha ditt bankkort tilgjengelig digitalt i mobilbank (mobilbank lastes ned og aktiveres med BankID) og nettbank– med informasjon om kortnummer, CVC og utløpsdato. Det digitale kortet gir deg mulighet til å legge inn det nye bankkortet i løsninger som Vipps, Google Pay etc. Dermed kan du raskt begynne å tæppe med mobilen, klokka eller nøkkelringen - i påvente av det fysiske bankkortet.Det fysiske bankkortet kommer etter 7-14 dager etter bestilling. PIN-kode til bankkortet finner du i nettbank og mobilbank.
  • Betalinger som ligger til forfall i nettbanken hos tidligere bank kan slettes og legges opp på nytt i vår nettbank. Husk å ta utskrift av betalinger i forfallsoversikten – slik at du har opplysningene for å kunne legge opp betalingene på nytt. Avtalegiroavtaler må du slette i nettbanken hos tidligere bank – da vil du få muligheten til å aktivere Avtalegiroene på nytt gjør du gjør betalinger i vår nettbank. 
    Nye eFaktura-krav vil komme opp automatisk i den nye nettbanken – og du trenger ikke gjøre noen endringer med disse avtalene.
  • Når du har kommet i gang med å bruke banken – kan vi avslutte kontoer i din tidligere bank. Ta kontakt med kundeservice på telefon, mail eller send melding til oss fra nettbank og mobilbank. Vi trenger opplysninger om kontonummer på de kontoene du ønsker å avslutte. Eventuelle midler som er innestående på kontoer i din tidligere bank blir overført til din brukskonto. Når pengene kommer på brukskonto kan du enkelt plassere disse på de kontoene du ønsker i nettbank og mobilbank.