Som kunde i Ørskog Sparebank har du din egen rådgiver som ønsker å hjelpe deg med gode økonomiske valg. Vi er til stede for deg!

Høyt rentenivå, stigende priser og svak kronekurs påvirker økonomien til mange husholdninger om dagen. Økonomi er en privat sak for mange, og det er ikke alt som påvirker økonomien som er så enkelt å forstå.

– Enkelte vegrer seg for å ta kontakt med banken fordi det kan føles som et nederlag at en har mistet kontroll over økonomien. Som rådgivere har vi sett og hørt alle varianter av økonomiske utfordringer. Vi har taushetsplikt, og ingenting av det du deler med rådgiveren blir delt med andre. Ingen spørsmål er for dumme, og i Ørskog Sparebank har vi autoriserte rådgivere som er godt utdannet til å veilede og bidra med økonomisk rådgivning.  

– Om du ser at du har behov for gode råd oppfordrer vi til å ta kontakt så fort som mulig. Det er lettere å finne gode løsninger tidlig, før verkstedregningen forfaller eller kredittfakturaen går til inkasso.

Vi ser dessverre eksempler på at kunder ikke har kontaktet banken tidsnok, og har havnet i en mer utfordrende situasjon enn nødvendig. Om du er flau over økonomiske valg, er usikker, eller urolig for din økonomiske situasjon må du for all del ikke la være å ta kontakt med rådgiveren din.

Renten har gått opp 13 ganger siden september 2021. Styringsrenten har gått fra 0 til 4,25 prosent, og dette merkes for alle med boliglån. Til og med erfarne bankfolk så ikke for seg at renten skulle stige så raskt og så mye. Alle kunder som har kjøpt sin første bolig etter år 2009 merker nå et historisk høyt rentenivå.

Alle banker må følge utlånsforskriften som er vedtatt av regjeringen. Når banken gir ut lån skal vi gjøre en forsvarlig vurdering og stressteste at kundene tåler en rente som er 3 prosentpoeng høyere enn dagens rente. Om du tok opp lån før 2022 var regelen fem prosent. I tillegg kan ikke husholdningen ha en gjeld som er større enn 5 ganger inntekten, og dessuten kan en bolig ikke belånes med mer enn 85% av markedsverdien. 

Vi hjelper deg med økonomiske råd

Trenger du råd om lån, sparing eller forsikring? Ta en uformell prat med oss, i banken, på telefon eller på Teams. Book et møte her.

Hva kan vi hjelpe med?

 • Kortsiktige utfordringer i egen økonomi
  • Om du får uventede utgifter og ikke har en buffer til å dekke kostnaden kan avdragsfrihet inntil 6 måneder være et alternativ.

    

 • Gjøre om kredittkort til nedbetalingslån
  • Ved å samle et eller flere kredittkort til ett lån får du ofte lavere rente, færre gebyr og enklere oversikt over hva du skylder. Om du ikke har ledig sikkerhet i egen bolig kan et forbrukslån fra Eika Kredittbank være et alternativ. Vi kan hjelpe deg med å finne en løsning.

    

 • Strukturere hverdagsøkonomien
  • Er det lenge siden dere så gjennom hvilke avtalegiroer dere har, faste overføringer hit og dit, er det et treningsabonnement eller strømmetjeneste du burde avsluttet? Med enkle grep hjelper vi deg til å få bedre flyt i hverdagen.

    

 • Å legge en plan for fremtiden
  • Sammen kan vi legge en god spareplan for fremtiden. Om du sparer til pensjon, ferie, til barna, en båt eller kanskje bare vil bygge opp en ekstra buffer så hjelper vi deg med enkle grep.

    

 • Sikre inntekten dersom noe skulle skje
  • Sykdom, dødsfall og uførhet er heldigvis noe som rammer sjelden – og det er vanskelig å sette seg inn i de økonomiske konsekvensene. Våre rådgivere er autoriserte i Personforsikring og kan hjelpe deg med dine spørsmål.
  • Om det er lenge siden du har hatt en gjennomgang av dine forsikringsbehov anbefaler vi en prat med en av våre spesialister.

Gode råd er gratis!

Medarbeiderne i Ørskog Sparebank brenner for å gi gode råd, og vi kan hjelpe deg med budsjettgjennomgang og en økonomisk plan helt gratis. Det kjekkeste vi vet er fornøyde kunder som har fått bedre oversikt, god flyt i hverdagen og når vi får til løsninger som er gode for både kunden og banken.

Om du er flau over økonomiske valg, er usikker, eller urolig for din økonomiske situasjon må du for all del ikke la være å ta kontakt med rådgiveren din.